Cas Lamens  Innovation that excites

Het wordt tijd om uw banden te wisselen

Wanneer wissel je je banden?

Oktober/november: tijd voor winterbanden


Uw banden vervangen?

In de winter hebt u met hele andere weersomstandigheden te maken dan in de zomer. In de zomer is het asfalt van de wegen warm. Het rubber van de band wordt dan zachter, wat het contact met het wegdek verslechtert. Dan zijn Zomerbanden veel fijner om mee te rijden.

Natte, gladde en besneeuwde wegen kunnen het rijden lastig maken. U hebt meer kans op slippen of wegglijden en ook optrekken kan een probleem zijn. Of, erger nog, er kunnen ongelukken gebeuren. Winterbanden bieden dan uitkomst. Cas Lamens raad dan ook aan om uw banden te wisselen voordat de winter begint en voordat de zomer begint.


De rolweerstand van de banden is erg belangrijk. Zomerbanden worden gemaakt van stevig, hard rubber. Daardoor blijven de banden harder wanneer ze over warm asfalt rijden. Het profiel van een goede, harde zomerband is ongeveer 7 millimeter diep. Hierdoor heb je zeer goede grip bij temperaturen boven de 7 graden Celsius.

Als de temperatuur onder de 7 graden Celsius komt, adviseren wij te rijden op winterbanden. Met winterbanden heeft u meer grip, een betere wegligging en een kortere remweg. Dat houdt in dat het verstandig is uw banden te vervangen voor de winter en voor de zomer. Zeker wanneer u van plan bent op (wintersport)vakantie te gaan. In sommige landen is het gebruik van winterbanden namelijk verplicht.

All season banden

Vindt u het maar vervelend om twee keer per jaar uw banden te moeten verwisselen? All season banden, ook wel 4-seizoensbanden genoemd, kunnen dan een uitkomst bieden. Ze zijn een compromis tussen zomerbanden en winterbanden. Dat betekent dat u in de winter van meer voordelen profiteert ten opzichte van zomerbanden. Het betekent echter ook dat ze ten opzichte van winterbanden minder kwaliteiten bieden. Op besneeuwde wegen zullen winterbanden het beter doen dan all season banden, ze hebben hier meer grip. Wegrijden vanuit stilstand op een besneeuwde helling bijvoorbeeld is met all season banden een stuk moeilijker én onveiliger.

All season banden en wintersport

Wanneer u van plan bent met uw eigen auto op wintersportvakantie te gaan, is het gebruik van all season banden af te raden. Als uw auto in de winter gewoon in Nederland of een vergelijkbaar vlak land blijft, zijn all season banden voldoende om de winter veilig door te komen. Voor de wintersportvakantie kunt u beter winterbanden op de auto laten leggen.

In Duitsland bijvoorbeeld zijn winterbanden of all season banden verplicht. In de heuvelachtige en bergachtige delen van Duitsland moet u zeker aan winterbanden denken, omdat all season banden dan echt te weinig grip bieden. U doet er in ieder geval zeker verstandig aan snelheid te minderen en meer afstand te houden wanneer u all season banden onder uw auto heeft liggen.

Maak snel een afspraak

https://www.caslamens.nl/werkplaats-afspraak

Nieuwe banden nodig?

Bij zomerbanden bij een profieldiepte van minder dan 2 mm
Bij winterbanden bij een profieldiepte van minder dan 4 mm

Onze belofte

Als klant van Cas Lamens heeft u altijd de aangename zekerheid dat er een professionele organisatie achter u en uw auto staat. We bieden u een compleet pakket dienstverlening zodat u altijd en overal zorgeloos kunt rijden.

Meer service

Plan uw afspraak

Via onze online plan module, kunt u direct een afspraak maken voor onderhoud of reparatie. Maakt u liever telefonisch een afspraak? Dat kan natuurlijk, belt u dan met ons via telefoonnummer 010 511 23 99

Maak een afspraak
Afbeelding 1 2304
Afbeelding 2 2304
Afbeelding 3 2304