Cas Lamens  Innovation that excites

Nieuws

Lees hieronder het laatste nieuws rondom Cas Lamens en Nissan

15 07

Nissan Ariya: het begin van een nieuw hoofdstuk

Debuut volledig elektrisch aangedreven crossover én nieuw merklogo

Nissan Ariya: het begin van een nieuw hoofdstuk

Nissan presenteert de nieuwe Ariya. Het is de eerste volledig elektrisch aangedreven crossover van het Japanse merk en vormt een belangrijk onderdeel van het transformatieplan NEXT. De Ariya opent een nieuw hoofdstuk in de rijke geschiedenis van Nissan en belichaamt Nissans visie om het leven van automobilisten te verrijken.

In het kort
De nieuwe Nissan Ariya is onthuld tijdens een speciaal digitaal evenement in het Japanse Yokohama. Het model vertegenwoordigt het toppunt van Nissans technologie en design. De Ariya zet bovendien een belangrijke stap in de transformatie van Nissan waarbij het bedrijf zich concentreert op sterke punten, zoals volledig elektrische voertuigen. Nissan heeft zich voor de ontwikkeling van de Ariya laten inspireren door eeuwenoude Japanse termen en tradities.

"We hebben de Nissan Ariya ontworpen als antwoord op de ambities en praktische behoeften van de hedendaagse klant", zegt Makoto Uchida, CEO van Nissan. "De auto combineert onze krachten op het gebied van elektrische voertuigen en crossovers en is een showcase voor een nieuw tijdperk op het gebied van design."

De Ariya is tempobepalend voor het plan van Nissan om in slechts achttien maanden twaalf nieuwe modellen uit te brengen. De geheel nieuwe elektrische crossover toont hoe toegewijd Nissan is om te voldoen aan de vraag van klanten naar geëlektrificeerde, autonome en verbonden technologie.

Nissan verwacht dat de verkoop van EV's en geëlektrificeerde e POWER-modellen toeneemt naar meer dan een miljoen exemplaren per jaar tegen het einde van fiscaal jaar 2023. Tegen die tijd moeten ook meer dan twintig modellen in twintig verschillende markten voorzien zijn van nieuwe, autonome rijhulpsystemen en meer dan 1,5 miljoen voertuigen met deze technologie verkocht zijn.

Het nieuwe logo van Nissan
Op de nieuwe Nissan Ariya debuteert tevens het nieuwe merklogo van Nissan. Dit logo symboliseert de toewijding van Nissan om innovatief te blijven voor nieuwe generaties klanten. Het logo is ook te zien op nieuwe of vernieuwde modellen die in de nabije toekomst volgen.

Het logo blijft verbonden met het rijke erfgoed en de innovatietraditie van Nissan, maar blikt ook vooruit op de toekomst. Als vanouds staat de merknaam centraal. Zodoende zorgt het logo voor directe herkenbaarheid van een automerk dat mijlpalen en herinneringen uit het verleden oproept en tegelijkertijd streeft naar evolutie.

"De Nissan Ariya opent een nieuw hoofdstuk in onze rijke geschiedenis nu we beginnen aan de transformatie van onze bedrijfsvoering, producten en cultuur", zegt Uchida. "De Ariya definieert wat belangrijk is voor Nissan, vertegenwoordigt waar we voor staan en belichaamt de essentie van wie we zijn: een gepassioneerde, innovatieve uitdager."

Lees verder
07 07

Check je pechhulpdekking voor je op vakantie gaat.

Check je pechhulpdekking voor je op vakantie gaat.

Pechhulp verzekeringen als aanvulling op de autoverzekering bieden lang niet altijd de hulp die automobilisten nodig hebben. Wie zonder brandstof komt te staan hoeft bij 65% van pechhulp polissen er niet op te rekenen dat hij geholpen wordt. Een lekke band valt bij 4 op de 10 aanvullende verzekeringen niet onder pechhulp.

Als u uw Nissan bij ons in het onderhoud heeft hoeft u zich hierover geen zorgen te maken , Uw Nissan is ook in het buitenland gedekt voor deze gevallen.

Maar het blijft altijd een aanbeveling om ook in ieder geval de vakantiecheck aan u auto uit te laten voeren, Zodat u met een gerust hart op vakantie kunt gaan.

Ook hebben wij aanbiedingen als het om reserve wielen gaat !

Vraag naar de mogelijkheden voor uw Nissan bij Theo Greeve 010-5112399 of via theo@lamens.nl

Lees verder
07 07

Bandenspanning tijdens de vakantie

Bandenspanning tijdens de vakantie

Een volgeladen auto, eventueel met caravan of bagagekar erachter, vraagt extra aandacht voor de bandenspanning. Zorg dat deze juist is en vooral niet te laag. Dit kost namelijk extra brandstof, de banden slijten sneller én het is minder veilig. Zeker met de stijgende temperaturen is het belangrijk om de bandenspanning aan te passen.

Controleer de bandenspanning altijd als de banden koud zijn, dus als er nog niet gereden is. Zijn uw banden bij het opmeten warm en is de bandenspanning hoog, laat de lucht er dan niet uitlopen. Het is normaal dat de spanning oploopt zodra de banden warm worden.

Beter nog maak een afspraak voor de vakantiecheck !

Lees verder
07 07

Pas op met handgel in de auto

Pas op met handgel in de auto

Een fles of tube handgel berg je het beste op in het dashboardkastje en laat deze NIET open en bloot in de volle zon in de auto liggen. Bij wat handgel uit de fles of tube kan bij verdamping en in de buurt van een hittebron een mogelijke ontbranding ontstaan.

Wees alert en laat geen flesjes of doorzichtige tubes met vloeistof in de auto achter. De zon werkt als vergrootglas en kan zorgen voor een beginnende schroeiplek dan wel brand.

Lees verder
30 05

Tips en tricks voor het wassen en poetsen van de auto

Bij mooi weer kan uw auto doelwit zijn

De tijd dat vogels uw auto weer als doelwit gaan zien, komt er ook weer aan. Als er vogelpoep op uw autolak zit dan kunt u deze het beste direct verwijderen. Als vogelpoep te lang op de autolak blijft zitten dan vreet deze zich namelijk in de lak en kunnen lakbeschadigingen en doffe plekken ontstaan. Gebruik veel water en een zachte doek om de poep te verwijderen.

En het vervolg kan zijn :

• Was eerst de auto en ga dan pas poetsen om krassen in de lak te voorkomen.

• Was bij warm weer vroeg in de ochtend of later in de avond. Water verdampt namelijk erg snel als de lak warm is. Dit laat lelijke watersporen achter op de lak.

• Begin de poetsbeurt met een cleaner als u de auto nog niet eerder heeft gepoetst. Alleen op deze manier kunt u ingetrokken vuil en krasjes uit de lak verwijderen. Gebruik een cleaner niet te vaak, omdat deze een polijstende werking heeft!

• Breng de cleaner met een schone doek of speciale pads aan op de lak en laat het dan even (niet te lang!) drogen. Wrijf de cleaner met een andere doek uit totdat de lak gaat glanzen. Werk in kleine stukjes en verkijk je niet op het werk!

• Breng na het polijsten de waxlaag dun(!) en met kleine ronddraaiende bewegingen aan. Even laten drogen en daarna uitwrijven. Vouw gedurende het uitpoetsen de doek regelmatig om, zodat u steeds met een schoon oppervlak werkt. Het uitwrijven is klaar zodra de lak mooi en diep glanst.

Als u hier zelf geen zin in heeft of u kunt het niet neem dan contact op met ons we kunnen uw auto ook professioneel laten reinigen voor u , Dit zorgt voor een hogere restwaarde en uw auto is dan weer in showroomconditie.

Kom langs voor een offerte of bel 010-5112399

Lees verder
30 03

360 Graden

Berkel 30-03-2020


In deze tijd waarbij u wordt verzocht om zoveel mogelijk thuis te blijven , Hebben wij voor u de mogelijkheid gecreëerd om toch om uw droom auto heen te lopen.
Mocht uw interesse zijn gewekt we kunnen bij u thuis of zelfs buiten kantoor uren met u afspreken en natuurlijk kan het volledig digitaal .
Al onze occasions zijn rijklaar geprijsd inclusief 18 maanden ! garantie . U kunt nl de komende tijd niet veel rijden dus passen wij de voorwaarden qua zekerheid aan

. https://www.caslamens.nl/occasions

Lees verder
16 03

CORONAVIRUS UPDATE:

CORONAVIRUS UPDATE:

Autobedrijf Cas Lamens blijft open Afhankelijk van de beschikbaarheid van onderdelen kunnen wij u (nog) helpen.

Onderdelen bestellen alleen via de mail : theo@lamens.nl

Wat betreft hygiëne wordt bij de receptie altijd al uiterst zorgvuldig gewerkt, De frequentie van schoonmaken en desinfecteren hebben we opgevoerd, met extra aandacht voor leuningen, deurklinken, pinapparaat e.d.

Aangezien we contacten moeten vermijden zullen het volgende gaan invoeren.

Bij afgifte van de sleutels zullen we deze ontvangen op de balie en deze desinfecteren.

Bij het aannemen en het doornemen van de werkorder zullen we gepaste afstand houden.

Voor de uitleg van de factuur zullen we deze niet meer op de balie gezamenlijk doornemen maar u de factuur geven en wij via de kopie factuur uitleg geven op gepaste afstand.

Ook vragen wij u om zoveel mogelijk te pinnen en zo min mogelijk contant te betalen.

Wij geven elkaar even geen hand meer, bij binnenkomst wordt u begroet met een welgemeende lach.

Wachttijden aan de telefoon of aan de balie kunnen mogelijk oplopen. Wij kunnen desgewenst de auto bij u op het huisadres ophalen.

Wij wensen Nederland (en daar buiten) de komende tijd veel sterkte!

Lees verder
04 02

Cas Lamens op TV !

Zaterdag a.s. komen we met het bedrijf op TV op RTLz in het programma How it's Done. De uitzending is van 17.00 tot 17.30 u.

Er zit een prijsvraag aan gekoppeld. Begin van de uitzending komen we met een exclusieve Nissan het beeld in rijden. Welke Nissan is dit ? Onder de goede inzendingen verloten we een weekend rijden met de nieuwe Nissan Juke en een Google home Speaker. Teven verloten we een extra Google home speaker onder de personen die dit bericht via facebook delen !

Lees verder
29 01

Nissan N-TEC Edition: eye-catching design en hoogwaardige technologie

Berkel 29 januari 2020 – Nissan trapt 2020 stijlvol af met de introductie van luxueuze N-TEC-versies van de populaire Nissan MICRA, QASHQAI en X-TRAIL. Elke N-TEC-uitvoering kenmerkt zich door zwarte in- en exterieurdetails en diverse Nissan Intelligent Mobility-innovaties. De oplage van de N-TEC-modellen is gelimiteerd om klanten meer exclusiviteit te bieden.

Nissan QASHQAI N-TEC
De Nissan QASHQAI N-TEC valt op dankzij in zwart uitgevoerde 19-inch lichtmetalen wielen en koplampen met donkere behuizing. De kleur zwart keert aan de binnenzijde terug op de met PVC/Alcantara® afgewerkte stoelen. Aan technologie geen gebrek, want Nissan rust deze uitvoering uit met het geavanceerde ProPILOT-systeem en Intelligent Park Assist; systemen die normaliter alleen op de topversie Tekna leverbaar zijn. Om het rijplezier verder te vergroten, is de QASHQAI N-TEC uitgerust met het NissanConnect-infotainmentsysteem met ondersteuning van Apple CarPlay®.

Nissan X-TRAIL N-TEC
Voor klanten met behoefte aan nog meer ruimte is er de avontuurlijke Nissan X-TRAIL, verkrijgbaar met vijf of zeven zitplaatsen en met voorwiel- of vierwielaandrijving. De exclusieve N-TEC-uitvoering heeft stoere 18-inch lichtmetalen wielen, een in zwartchroom uitgevoerde V-motion-grille, metallic lak én in hoogglans zwart gespoten dakrails en zijspiegelkappen. Ook opvallend zijn de instaplijsten met verlichte N-TEC-belettering. Op de diesel uitvoering is ProPILOT aanwezig in combinatie met een automatische transmissie als aanvulling op het beproefde Safety Shield-pakket.

Nissan MICRA N-TEC
Het laatste lid van de N-TEC-familie is de populaire Nissan MICRA. De N-TEC-uitvoering is gebaseerd op de Acenta, aangevuld met zwarte 17-inch lichtmetalen wielen, hoogglans zwarte details, privacy glas en mistlampen vóór. Extra gebruiksgemak biedt het NissanConnect-infotainmentsysteem met geïntegreerde navigatie en ondersteuning van Apple CarPlay®. Parkeersensoren achter zorgen voor extra gemoedsrust tijdens achteruit inparkeren. Tot de veiligheidsuitrusting behoort het geavanceerde remsysteem Intelligent Emergency Braking dat continu in de gaten houdt welke objecten zich voor de auto bevinden, een waarschuwing geeft als een aanrijding dreigt en automatisch remt om een botsing te (helpen) voorkomen.

De exclusieve N-TEC-uitvoeringen van de Nissan MICRA, QASHQAI en X-TRAIL zijn per direct te bestellen. De prijzen beginnen bij € 22.190 voor de MICRA N-TEC, € 35.925 voor de QASHQAI N-TEC en € 42.290 voor de X-TRAIL N-TEC.

Lees verder
29 01

Tips om kosten te besparen

Beste Relatie,

Het nieuwe jaar is alweer een paar weken onderweg. We zijn weer bijgekomen van de drukke en dure decembermaand. Misschien is een van uw voornemens voor 2020 wel om geld te besparen. Het leven is immers al duur genoeg. Maar hoe pakt u dat aan? wij geven u verschillende tips om te besparen op uw autokosten. Kleine moeite, u merkt er soms niks van, behalve in uw portemonnee.

Wij wensen u veel leesplezier!
Namens het Team van Cas Lamens

Afstand houden op ZOAB wegen. Door de open structuur komen steentjes vaak los en schieten daardoor omhoog. Bij een te korte afstand meer schade aan de motorkap.

Versleten schokdempers hebben invloed op de remweg en de wegligging van de auto en dus op de veiligheid. Ook in de winter is het raadzaam om ze te laten controleren.

Controleer ook de verzekering. Wat zijn de mogelijkheden, bent u juist verzekerd. Let wel op de kleine lettertjes. Want goedkoop wil niet altijd zeker beter. Voor een vrijblijvende offerte kunt u ook bij ons terecht.

Denk aan de bandenspanning. Zachte banden hebben minder grip op het asfalt.en slijten harder, Langere remweg en een hogere slipkans en dus meer kans op schade,slijtage en een hoger brandstofverbruik..
Denk maar aan uw fiets met te zachte banden trapt u ook zwaarder !


Geen parkeersensoren? De waarde van uw auto wordt ook bepaald door kleine schades. Nog geen sensoren? Laat ze monteren. Vaak zijn de kosten lager dan de schades.

En uiteraard, je rijstijl. Gelijkmatig rijden en vooral vooruit kijken scheelt al heel veel in het verbruik Het klimt simpel.maar dit scheelt ook.

Bespaar niet op olie

De kwaliteit van olie neemt af als deze lange tijd in de motor zit. Om uw auto in goede staat te houden, is het essentieel dat de olie op tijd ververst wordt. De vloeistof neemt namelijk deeltjes op van inwendige en uitwendige vervuiling, waardoor het oliefilter verzadigd raakt van alle verontreinigingen.

Voorkom motorschade door olieverversen

Lees verder
18 12

Vijf sterren Euro NCAP voor nieuwe generatie Nissan JUKE

Nieuwe Nissan JUKE bekroond met maximale veiligheidsscore van vijf sterren door onafhankelijk crashtestinstituut Euro NCAP

•Nieuwe JUKE een van de veiligste compacte crossovers in het B-segment
•Euro NCAP erg te spreken over Nissan Intelligent Mobility met actieve veiligheidssystemen zoals fiets- en voetgangersherkenning en Blind Spot Intervention
•Zeer hoge stijfheid en innovatieve botsbescherming resulteren in indrukwekkende veiligheidsscores


Berkel 18 december 2019 – De gloednieuwe Nissan JUKE is door het onafhankelijk crashtestinstituut Euro NCAP (European New Car Assessment Program) bekroond met de maximale veiligheidsscore van vijf sterren. Het instituut roemt de nieuwe JUKE vooral voor zijn zeer hoge stijfheid en toonaangevende botspreventiesystemen.


De Nissan JUKE scoorde op de onderdelen inzittendenbescherming van volwassenen en kinderen respectievelijk 94 procent en 85 procent. Op deze onderdelen is de JUKE een van de best scorende modellen in de compacte SUV-klasse in 2019. Het model heeft deze uitmuntende scores vooral te danken aan zijn geavanceerde, rigide carrosseriestructuur van hoogwaardig ultrasterk staal. Nissan plaatst deze staalsoorten op tactische delen om de stijfheid van de carrosserie te optimaliseren en de energie die vrijkomt bij een botsing optimaal te absorberen, zodat krachten van het passagierscompartiment worden weggeleid.

Dankzij de zorgvuldige toepassing van deze speciale metalen heeft Nissan ook de zichtbaarheid rond veiligheidskritieke gebieden weten te verbeteren. De A-stijlen tussen de voorruit en deurstijlen zijn bijvoorbeeld dunner, maar nog wel zeer stijf dankzij strategische plaatsing van ultrasterk staal. De bestuurder profiteert hiermee van een beter zicht rondom. Ook in het donker geniet de bestuurder van maximaal zicht dankzij de standaard aanwezige LED-koplampen die tien meter verder schijnen.

Optimale bescherming van kwetsbare weggebruikers

De Nissan JUKE krijgt een bijzonder hoge score van 81 procent voor de bescherming van fietsers en voetgangers. De auto bezit diverse actieve veiligheidssystemen zoals Intelligent Emergency Braking. Dit systeem, dat behoort tot de standaarduitrusting, waarschuwt de bestuurder en activeert de remmen om een botsing met een voertuig, voetganger of fietser te (helpen) voorkomen.

Voorkomen is beter dan…

Euro NCAP geeft echter altijd de voorkeur om botsingen in de eerste plaats te voorkomen en kent punten toe voor technologie die bestuurders helpt botsingen te vermijden. Bij de nieuwste serie crashtests en het nieuwe beoordelingssysteem van Euro NCAP krijgt een auto extra punten als er systemen aanwezig zijn die verder gaan dan de wettelijke veiligheidseisen. De nieuwe Nissan JUKE pakt ook op dit onderdeel een hoge score van 73 procent, dankzij de Nissan Intelligent Mobility-technologieën.

Nissan ProPILOT

Nissan biedt een uitgebreid pakket van deze intelligente technologieën aan, inclusief het geavanceerde rijhulpsysteem Nissan ProPILOT op geselecteerde uitvoeringen. Dit systeem fungeert als opmaat naar autonoom rijden om de stress van lang woon-werkverkeer en druk verkeer op snelwegen te verlichten. De JUKE kan hiermee autonoom in de rijstrook blijven en een constante, veilige afstand tot voorliggende voertuigen behouden.

Primeur: Blind Spot Intervention

Een primeur in het B-segment van compacte crossovers is Blind Spot Intervention. Dit systeem waarschuwt de bestuurder als een auto in de dode hoek schuilgaat en stuurt de JUKE terug in de rijstrook om een aanrijding te voorkomen tijdens het verwisselen van baan. Rear Cross Traffic Alert voorkomt botsingen met andere voertuigen tijdens het achteruitrijden, bijvoorbeeld uit een parkeervak.

Euro NCAP heeft een linksgestuurde Nissan JUKE met DIG-T 117 in N-Connecta uitvoering getest, maar benadrukt dat de scores gelden voor alle uitvoeringen.

Marco Fioravanti, Vice President Product Planning bij Nissan Europe: “We zijn ontzettend trots met het behalen van deze Euro NCAP-score. Het gebruik van geavanceerde materialen, inclusief ultrasterke staalsoorten en de toepassing van Nissan Intelligent Mobility-technologie betekent dat we een leuk, wendbaar en bovenal veilig totaalpakket kunnen aanbieden.”

Sinds 1997

Het onafhankelijk crashtestinstituut Euro NCAP test de veiligheid van nieuwe auto’s al sinds 1997 aan de hand van uiteenlopende criteria. Behalve het testen van de fysieke veiligheid van nieuwe auto’s in verschillende gesimuleerde botsingen, test en beoordeelt de organisatie ook botspreventietechnologie.

Lees verder
04 11

Grondige update voor Nissan NV300 en NV400

Nissan heeft zijn middelgrote en grote bestelauto’s – de NV300 en NV400 – een grondige update gegeven. De twee bestelauto’s krijgen efficiëntere motoren, compleet herziene interieurs en slimme technologie-upgrades voor de best mogelijke rijervaring. De efficiëntere en schone dieselmotoren voldoen aan de strikte nieuwe Euro 6d-TEMP-emissienorm.

Efficiënte motoren en een nieuwe Dual Clutch Transmission

NV300

De robuuste Nissan NV300 is met zijn uitgebreide ruimteaanbod en comfort een uitstekende keuze voor personen- en goederenvervoer. Met de laatste update heeft de NV300 nog meer power dankzij de introductie van dieselmotoren met 107 en 125 kW. Een nieuwe, optionele Dual Clutch Transmission (DCT) verhoogt het rijcomfort en bedieningsgemak. Bovendien zorgt deze DCT-automaat voor een soepelere acceleratie en een sterk gereduceerd brandstofverbruik. Er zijn zes motorvarianten verkrijgbaar:


•125 kW (handgeschakeld en DCT)
•107 kW (handgeschakeld en DCT)
•88 kW (handgeschakeld)
•70 kW (alleen voor bestelautoversies)

NV400

De Nissan NV400 is verkrijgbaar in diverse carrosserievarianten, bijvoorbeeld als bestelauto, met open laadbak, als kipper en met dubbele cabine. Daarmee is er een NV400 voor alle specifieke bedrijfsbehoeften. De grote NV400 wordt aangedreven door de 2,3-liter dieselmotor die ook te vinden is in de beproefde Nissan Navara pick-up. Dankzij de nieuwe ‘interlocking grille’ straalt de Nissan NV400 een onderscheidend stoere robuustheid uit. Er zijn vijf motorvarianten:


•132 kW (handgeschakeld en DCT)
•110 kW (handgeschakeld en DCT)
•99 kW (handgeschakeld)

Comfortabele cockpit en verbeterd rijcomfort

NV300

Het interieur van de NV300 heeft een indrukwekkende metamorfose ondergaan met geüpgradede stoelbekleding, satijnglanzend verchroomde afwerkingsdetails, een zwart in plaats van grijs dashboard en een uitgebreide uitrusting, inclusief een nieuwe generatie van het DAB-audiosysteem.

NV400

Het interieur van de NV400 is eveneens compleet opgefrist en biedt nog meer rijcomfort. Onder meer door:
•een geheel nieuw dashboard en stuurwiel voor nog meer comfort, verbeterde ergonomie en een premium uitstraling
•verbeterde opslagmogelijkheden en bruikbaarheid, inclusief een lade en royale opbergmogelijkheid in het deurpaneel
•nieuwe voorzieningen zoals draadloos opladen en een opgefrist infotainmentsysteem met mirrorscreen-mogelijkheid

Verbeterde technologie en connectiviteit


De NV300 en de NV400 bieden bestuurders veel connectiviteitsmogelijkheden, met extra functionaliteit en comfort om lange ritten prettiger te maken. In beide modellen kan de bestuurder profiteren van Android Auto en Apple CarPlay voor naadloze smartphone-integratie. Het infotainmentsysteem met 7-inch touchscreen heeft een nieuwe interface met de vertrouwde lay-out van een smartphone, voor snelle toegang tot kaarten en mediadiensten.

De Nissan NV400 is daarbij ook voorzien van diverse nieuwe Nissan Intelligent Mobility veiligheidsvoorzieningen, inclusief Front Park Assist, Blind Sport Warning met Side Wind en Lane Departure Alert. Ook automatische ruitenwissers en verlichting, Rear Park Assist, een achteruitrijcamera én Hill Start Assist zijn inbegrepen. Voor extra veiligheid in de laadruimte monteert Nissan extra sloten op de zij- en achterdeuren.

‘Met de gloednieuwe Dual Clutch Transmission accelereert de Nissan NV300 soepeler en verbruikt hij duidelijk minder brandstof. Met deze ontwikkeling heeft Nissan het algehele rijcomfort en motorprestaties sterk verbeterd’, zegt Paolo D’Ettore, Light Commercial Vehicles (LCV) Director voor Nissan Europe.

Hij vervolgt: “We begrijpen dat het laag houden van de total cost of ownership – zonder in te leveren op essentiële zaken als comfort, veiligheid en technologie – van het grootste belang is voor de berijders van bestelauto’s, die de kost verdienen met rijden en veel tijd op de weg doorbrengen. Daarom blijven we ons assortiment LCV's verbeteren als onderdeel van onze belofte Your Future Guaranteed. Dat illustreren de sterk opgefriste versies van de NV300 en NV400, die nu kostenefficiënter, comfortabeler en beter verbonden zijn dan ooit.”

Zoals elke andere bedrijfsauto van het merk, levert Nissan ook de sterk vernieuwde NV300 en NV400 met vijf jaar garantie. Eigenaren kunnen met een gerust hart op pad gaan en genieten van service op elk gewenst moment

Lees verder
15 10

Tanken van brandstof E5 en E10

Geachte Nissan rijder

In de media is recent veel melding gemaakt over het verplicht stellen van E10 brandstof bij tankstations,
Ingaande per 1 oktober 2019 .

Hierbij wat meer duidelijkheid over de vraag mag of kan mijn Nissan op deze brandstof rijden.

Het antwoord : Alle Nissans geleverd met een benzinemotor zijn reeds sinds januari 2000 geschikt voor het rijden op E5 / E10 brandstof.

Voor Nissan modellen gebouwd voor 2000 adviseren wij E5 te tanken .Of over te schakelen op octaan 98 benzine.

Dit kan met name in het buitenland belangrijk zijn.

Wat zijn E5 en E10?

E10 is een mengsel van 90 procent fossiele brandstof en maximaal 10 procent bio-ethanol. Bio-ethanol is een alcohol dat gemaakt wordt door fermentatie uit suiker, maïs of tarwe. Ethanol is agressiever dan benzine voor zowel metalen als kunststoffen en kan daardoor motoronderdelen zoals pakkingen en afdichtingen aantasten. E10 geeft voor de meeste (90%) gewone benzine auto’s echter geen problemen. Verder is er E5. Dat is voor maximaal 5 procent aangelengd met ethanol. Vaak is Euro95 in de praktijk al E5. Er is ook nog E85. Dat bevat 85 procent ethanol en kun je alleen tanken als je motor er op is aangepast. Dat soort speciaal aangepaste auto's is overigens wel te koop, vaak worden ze met Flex Fuel Vehicle (of FFV) aangeduid.

Voor ongeveer tien procent van de auto's op benzine geldt dat ze niet geschikt zijn voor de brandstof E10. Voor deze auto’s en ook motoren die niet geschikt zijn voor E10, adviseert de ANWB normale Euro 95 E5 te tanken. Als die niet aan de pomp te krijgen is zal SuperPlus 98 of een premium brandstof gekozen moeten worden. Let daarbij op het octaangetal. De getallen 95 en 98 staan voor het octaangetal van de benzine en wordt altijd vermeld, ook bij E10 en E5. Tank in ieder geval geen benzine met een octaangetal lager dan voorgeschreven, om motorschade te voorkomen. In Nederland komt een lager octaangetal dan 95 niet voor, maar in het buitenland soms wel (bijvoorbeeld 91).

Per ongeluk E10 getankt

Als je per ongeluk E10 hebt getankt volstaat het om de volgende keer de juiste brandstof te tanken. Laat de E10-benzine niet in de tank zitten wanneer de auto lange tijd niet gebruikt wordt.


voor meer informatie kunt u ook terecht op de volgende site https://www.anwb.nl/auto/brandstof/e10

Lees verder
10 09

Nieuwe Nissan Navara legt lat nog hoger in pick-upsegment

Stoerder, slimmer en efficiënter

Nieuwe Nissan Navara legt lat nog hoger in pick-upsegment


•Efficiënte twinturbomotor – gekoppeld aan geheel nieuwe handgeschakelde zesbak – voldoet aan emissienorm Euro 6D-temp
•Meer laadvermogen dankzij verbeterde wielophanging
•Nieuwe technologie aan boord en in apps via NissanConnect-infotainment
•Nieuwe Navara Pick-Up per direct te koop

Berkel 10-september 2019 – De vernieuwde Nissan Navara is voorzien van verder verbeterde techniek en technologie waarmee hij toonaangevend is in zijn klasse. De Navara rijdt soepeler dan ooit dankzij de verbeterde wielophanging, die zorgt voor meer rijcomfort en een betere wegligging. Bovendien is de Navara met zijn efficiëntere dieselmotor ook zuiniger en schoner en is het laadvermogen toegenomen. En de intelligente Trailer Sway Assist-technologie beperkt het slingeren van een aanhanger. Nissan levert de nieuwe Navara met 5 jaar/160.000 kilometer garantie. Bestellen kan per direct.

‘De nieuwe generatie van de Navara profiteert van de tachtig jaar ervaring die Nissan heeft met de ontwikkeling en productie van robuuste en praktische pick-ups’, zegt Paolo D’Ettore, LCV Business Unit Director van Nissan. ‘Met zijn ongekende capaciteiten in het terrein en zijn onderscheiden techniek verstevigt de Navara zijn toonaangevende positie als topmodel van Nissans gamma van lichte bedrijfsauto’s.’

Efficiëntere dieselmotoren

De vernieuwde Nissan Navara laat met zijn efficiëntere 2,3-liter dieselmotor een verbruik noteren van 6,9 l/100 km (gecombineerde cyclus, teruggerekend naar NEDC) en een CO2-emissie vanaf 182 g/km. De 2,3-liter twinturbomotor is er met vermogens van 120 en 140 kW. De basismotor heeft ook 22 Nm meer trekkracht – nu 425 Nm – dankzij de montage van twee turbo’s in plaats van één. De druk van de brandstof-inspuiting is verhoogd van 2.000 naar 2.200 bar dankzij de toepassing van een nieuwe pomp, die voor meer precisie en efficiency zorgt. Het koelsysteem is verbeterd en het nieuwe uitlaatsysteem omvat ook een Diesel Partikel Filter (DPF) en Selective Catalytic Reduction-techniek (SCR) voor minder NOx-emissie.

Nieuwe zesversnellingsbak

De geheel nieuwe zesversnellingsbak is in Europa geproduceerd en wordt wereldwijd door Nissan toegepast. De transmissie schakelt beduidend gemakkelijker en soepeler en kent minder trillingen dankzij de bediening via kabels, de kortere versnellingshendel en de verbeterde synchronisatie. De nieuwe transmissie heeft nu een conventioneel schakelpatroon, met de achteruitversnelling naast de eerste versnelling en nieuwe overbrengingsverhoudingen voor een lager verbruik en minder geluid op de snelweg. Ook de zeventrapsautomaat is verbeterd, voor meer comfort en snellere reacties.

5-link achterwielophanging

De vernieuwde Navara is uitgerust met de tweede generatie van de 5-link achterwielophanging. Dat is een grote vooruitgang ten opzichte van de bladveren die in pick-ups van concurrerende merken zijn gemonteerd. Daardoor biedt de Navara meer comfort en controle zonder dat zijn prestaties in het terrein eronder lijden. Nissan was de eerste autofabrikant die de 5-linkachterwielophanging monteerde in een 1-tons pick-up – dat was in 2015 in de Navara Double Cab – en de autofabrikant monteert hem nu ook in de Navara King Cab – uniek voor dit soort pick-up.

Meer laadvermogen

Daardoor biedt de Navara meer comfort en een beter rijgedrag zonder dat dat ten koste gaat van het laadvermogen. Het laadvermogen van de King Cab neemt, afhankelijk van de specificaties, met 55 tot 95 kg toe ten opzichte van het uitgaande model. Het laadvermogen van de nieuwe Navara bedraagt nu 1.165 kg en het maximaal toelaatbare totaalgewicht ligt op 3.200 kg. Het laadvermogen van de Double Cab neemt toe met 54 tot 114 kg (afhankelijk van specificatie), waarmee het laadvermogen komt te liggen op 1.115 tot 1.180 kg met een toelaatbaar totaalgewicht van 3.250 kg.

Remschijven voor én achter

Door aanpassingen aan de voorwielophanging is de besturing vooral bij lage snelheden lichter en prettiger. De bodemvrijheid is bij de achterwielen met 25 mm toegenomen en samen met de tweetraps schroefveren geeft dat de Navara een stoerdere uitstraling.

De remschijven voor zijn in diameter toegenomen van 296 naar 320 mm. Achter zijn nu eveneens schijven gemonteerd, met een diameter van 308 mm, in plaats van de trommels van het voorgaande model. Daardoor is niet alleen de remweg korter, maar is het gevoel in het pedaal beter. Bovendien zijn de remmen beter bestand tegen fading, maken ze minder geluid en is het remvermogen gemakkelijker maximaal te benutten met 40 procent minder pedaalkracht.

Intelligent Trailer Sway Assist

Een andere belangrijke nieuwe voorziening is Intelligent Trailer Sway Assist. Dit nieuwe systeem anticipeert op het slingeren van de aanhanger op basis van de bewegingen van de Navara om zijn verticale as. Het voert minuscule correcties uit door wielen individueel af te remmen en het koppel subtiel te reduceren om de combinatie weer onder controle van de bestuurder te brengen. Intelligent Emergency Braking, Hill Start Assist, Hill Descent Control en Intelligent Around View Monitor behoren opnieuw tot de standaarduitrusting, wat de status van de Navara bevestigt als een veelzijdige pick-up die is voorzien van de nieuwste technologie.

Alliance In-Vehilce Connectivity

In het interieur krijgt de relatie van de auto en zijn bestuurder een nieuwe dimensie met het nieuwe NissanConnect met Alliance In-Vehicle Connectivity (A-IVC). Het NissanConnect-infotainmentsysteem is zowel qua hardware als software ingrijpend vernieuwd zodat klanten hun smartphone kunnen koppelen aan het nieuwe 8-inchscherm (voorheen 7-inch). Dat heeft een helderder beeld van hogere resolutie en werkt met multi-touch control voor snellere reacties. Berijders van de nieuwe Navara kunnen ook profiteren van de NissanConnect Services-app, die is voorzien van een telematica-besturingseenheid en een ingebouwde 4G-module waarmee gegevens kunnen worden gedeeld zonder aparte telefoonverbinding. Geïntegreerde TomTom Maps, dat ‘over-the-air’ wordt geüpdatet, biedt actuele navigatie met realtime verkeersinformatie, 3D-kaarten, weersinformatie, Google Satellite en Google Street View. Verder kan de bestuurder met de app op afstand de claxon en verlichting bedienen en de auto lokaliseren. Het nieuwe systeem is compatible met Apple CarPlay en Android Auto en biedt de naadloze connectiviteit die consumenten verwachten.

Stoer en modern

De nieuwe Navara brengt de stoere, moderne vormgeving waarom de pick-up bekendstaat, naar een hoger niveau. Letterlijk met de verbeterde wielophanging waarmee de auto hoger staat, maar ook met de nieuw vormgegeven wielen voor alle uitvoeringen. Bovendien is de wielmaat voor de basisversies toegenomen van 16 naar 17 inch. De luxere versies zijn voorzien van gemoderniseerde led-koplampen met een glanzend zwarte in plaats van een verchroomde behuizing.

5 jaar/160.000 km garantie

Nissan levert de nieuwe Navara standaard met vijf jaar of 160.000 kilometer garantie. Dit is inmiddels de twaalfde generatie van de Navara, die ook in talrijke speciale uitvoeringen is verschenen. Vanwege het succes van de laatste Navara N-Guard handhaaft Nissan deze versie ook in het gamma van de nieuwe generatie van de Navara. De Navara is wereldwijd in 109 landen te koop. Het model is ontwikkeld met de Europese klanten in gedachten en wordt geproduceerd in de NMISA-fabriek in Barcelona.

Lees verder
27 08

Nieuwe Nissan Juke, compacte SUV met stijl

De nieuwe Nissan Juke, ontworpen in Europa, heeft een unieke en succesvolle reis doorlopen door het samenbrengen van getalenteerde Nissan designers. Het originele Juke model kwam op de markt met een significante impact en verraste iedereen met zijn unieke design.

Nog voor de officiële onthulling begin september licht Nissan al een tipje van de sluier op. Zo heeft het nieuwe model Juke slanke coupélijnen, opvallende 19-inch wielen en een sportieve uitstraling die een nieuwe standaard zet in het compacte crossover-ontwerp. Inspiratie voor de nieuwe Juke is gebaseerd op de laatste technologieën en door het principe ‘fun to drive’. Vol met krachtige technologie is de Juke het derde Nissan model met ProPILOT-technologie, wat een belangrijk deel uitmaakt van de Nissan Intelligent Mobility visie. De nieuwe Juke is een stuk groter – met meer ruimte en comfort voor zowel bestuurder als passagier - zonder zijn wendbare rijstijl te verliezen.

Na het B-SUV segment te zijn gestart en voorop te hebben gelopen met het eerste model zal de nieuwe Nissan Juke binnenkort terug zijn met zijn unieke identiteit, nog meer karakter en een toonaangevend niveau van connectiviteit - die voldoet aan de veranderende behoefte van bestuurders. We staan op het punt een nog grotere persoonlijkheid en meer opwindende rijervaring te ontketenen die een groeiend aantal bestuurders zal aanspreken. Het blijft een plezier om te rijden!

Lees verder
29 05

Leegrijden tot de laatste druppel

Is dat verstandig? Nee, het is niet slim om de brandstoftank tot de laatste druppel leeg te rijden. In brandstof kan vuil en vettigheid zitten dat zich op de bodem van de tank verzamelt. Net als bij wijn zit er onder in de tank bezinksel van de brandstof, maar ook andere resten. Als het niet op tijd wordt bijgevuld, wordt dit residu opgeslurpt door de brandstofpomp en dat kan voor grote schade zorgen.

Lees verder
14 12

Optimale transparantie en zekerheid voor klant

Verbeterde Electronic Vehicle Health Check biedt nog beter inzicht in onderhoudsstaat van uw auto


Berkel, 14- December 2018 – Nissan heeft de kosteloze Electronic Vehicle Health Check verbeterd. Daarmee krijgen klanten meer inzicht in de technische staat van hun auto en de verrichte werkzaamheden.

Elke Nissan-rijder heeft in het kader van de Nissan Customer Promise recht op een gratis voertuiginspectie als hij met zijn auto de Nissan-dealer bezoekt voor onderhoud of reparatie. Een gekwalificeerde Service Adviseur van de Nissan-dealer voert de inspectie in aanwezigheid van de klant uit via een speciale app op een tablet.

Het inspectieproces is verbeterd met een aantal nieuwe onderdelen die de ervaring van de klant verder verbeteren.

Een kentekenscan laat nu de volledige onderhoudshistorie van de auto zien, inclusief eerdere technische controles. Daardoor kan de Service Adviseur zien welk onderhoud eerder is aanbevolen en uitgevoerd. Ook kan de app direct een rapport opstellen en aan de klant e-mailen, inclusief een offerte voor benodigde werkzaamheden.

Met de Electronic Vehicle Health Check (EVHC) controleert de dealer de belangrijkste veiligheidsaspecten van elke Nissan, zoals de staat van de ruitenwisserbladen, de banden, de remmen, de verlichting en eventuele schades aan de carrosserie. Eventuele noodzakelijke werkzaamheden worden na goedkeuring van de klant uitgevoerd door getrainde Nissan-technici. Dat levert perfecte service op en biedt de klant de zekerheid dat zijn auto in orde is.

Jean-Christophe Mercier, Vice President After Sales van Nissan Europe, zegt: ‘Met het verbeteren van de EVHC voldoen wij aan de Nissan Customer Promise en bieden we onze klanten totale transparantie. Interne onderzoeken laten zien dat 87 procent van onze klanten meer inzicht wil hebben in de technische staat van zijn auto. Met de verbeterde EVHC spelen wij in op die behoefte door effectieve en efficiënte service te bieden.’

Nissan verbetert de EVHC-app continu en voegt in de toekomst steeds meer functies toe. Meer informatie over de Nissan Customer Promise is te vinden op www.nissan.nl/nissan-rijders/klantbelofte.html

Lees verder
30 04

LUCHTVERVUILING IN AUTO LIGT ZES KEER HOGER DAN BUITEN

In onze moderne samenleving zijn allergieën helaas sterk in de opmars. Hooikoorts is daarbij de meest voorkomende vorm. Recente studies tonen ook aan dat de rijvaardigheid en dus ook de veiligheid hierdoor sterk in het gedrang komen.

De nieuwe premium pollenfilter is voor de meeste mensen dan ook de perfecte oplossing. Niet minder dan 96% van alle allergenen wordt immers door de premium pollenfilter uit de wagen gefilterd.

Ter kennismaking bieden wij nu deze premium pollenfilter voor een zeer scherpe prijs. Kom dus snel naar ons toe en zorg dat u deze filter in uw auto heeft voordat het seizoen gaat beginnen!

Het team van Cas Lamens staat klaar voor u !

Lees verder
11 04

Bij Cas Lamens altijd duidelijke prijzen

ACM wil duidelijkere advertenties voor occasions

Advertenties voor tweedehands auto's moeten duidelijker worden gemaakt. De genoemde prijs moet het bedrag zijn waarvoor een koper de auto mee kan nemen.


De Autoriteit Consument & Markt (ACM) wil dat alle advertenties uiterlijk half mei zijn aangepast.

Nu is het vaak niet duidelijk of er nog onvermijdbare bijkomende kosten worden gerekend, zoals kosten voor het rijklaar maken van de auto. Bovendien wordt bij extra kostenposten niet vermeld of ze optioneel zijn

Ook wordt de de duur van de garantie vaak niet vermeld. Bovendien wordt er veel geadverteerd met een prijs zonder garantie. De ACM benadrukt dat de wettelijke garantie altijd geldt.

Na de deadline half mei gaat de ACM controleren of de advertenties zijn aangepast. Als dat niet is gebeurd, dan kan de toezichthouder boetes opleggen.

Wij hebben geen onduidelijke regels gewoon incl beurt & APK 12 maanden BOVAG garantiie. En bij een Nissan ook altijd indien nodig een nieuwe Navigatie update erbij !

Lees verder

Onze belofte

Als klant van Cas Lamens heeft u altijd de aangename zekerheid dat er een professionele organisatie achter u en uw auto staat. We bieden u een compleet pakket dienstverlening zodat u altijd en overal zorgeloos kunt rijden.

Meer service

Plan uw afspraak

Via onze online plan module, kunt u direct een afspraak maken voor onderhoud of reparatie. Maakt u liever telefonisch een afspraak? Dat kan natuurlijk, belt u dan met ons via telefoonnummer 010 511 23 99

Maak een afspraak
Afbeelding 1 2304
Afbeelding 2 2304
Afbeelding 3 2304