Cas Lamens  Innovation that excites

Nieuws

Lees hieronder het laatste nieuws rondom Cas Lamens en Nissan

15 10

Tanken van brandstof E5 en E10

Geachte Nissan rijder

In de media is recent veel melding gemaakt over het verplicht stellen van E10 brandstof bij tankstations,
Ingaande per 1 oktober 2019 .

Hierbij wat meer duidelijkheid over de vraag mag of kan mijn Nissan op deze brandstof rijden.

Het antwoord : Alle Nissans geleverd met een benzinemotor zijn reeds sinds januari 2000 geschikt voor het rijden op E5 / E10 brandstof.

Voor Nissan modellen gebouwd voor 2000 adviseren wij E5 te tanken .Of over te schakelen op octaan 98 benzine.

Dit kan met name in het buitenland belangrijk zijn.

Wat zijn E5 en E10?

E10 is een mengsel van 90 procent fossiele brandstof en maximaal 10 procent bio-ethanol. Bio-ethanol is een alcohol dat gemaakt wordt door fermentatie uit suiker, maïs of tarwe. Ethanol is agressiever dan benzine voor zowel metalen als kunststoffen en kan daardoor motoronderdelen zoals pakkingen en afdichtingen aantasten. E10 geeft voor de meeste (90%) gewone benzine auto’s echter geen problemen. Verder is er E5. Dat is voor maximaal 5 procent aangelengd met ethanol. Vaak is Euro95 in de praktijk al E5. Er is ook nog E85. Dat bevat 85 procent ethanol en kun je alleen tanken als je motor er op is aangepast. Dat soort speciaal aangepaste auto's is overigens wel te koop, vaak worden ze met Flex Fuel Vehicle (of FFV) aangeduid.

Voor ongeveer tien procent van de auto's op benzine geldt dat ze niet geschikt zijn voor de brandstof E10. Voor deze auto’s en ook motoren die niet geschikt zijn voor E10, adviseert de ANWB normale Euro 95 E5 te tanken. Als die niet aan de pomp te krijgen is zal SuperPlus 98 of een premium brandstof gekozen moeten worden. Let daarbij op het octaangetal. De getallen 95 en 98 staan voor het octaangetal van de benzine en wordt altijd vermeld, ook bij E10 en E5. Tank in ieder geval geen benzine met een octaangetal lager dan voorgeschreven, om motorschade te voorkomen. In Nederland komt een lager octaangetal dan 95 niet voor, maar in het buitenland soms wel (bijvoorbeeld 91).

Per ongeluk E10 getankt

Als je per ongeluk E10 hebt getankt volstaat het om de volgende keer de juiste brandstof te tanken. Laat de E10-benzine niet in de tank zitten wanneer de auto lange tijd niet gebruikt wordt.


voor meer informatie kunt u ook terecht op de volgende site https://www.anwb.nl/auto/brandstof/e10

Lees verder
30 09

Bijtelling

De Nissan Leaf is nu nog leverbaar met 4% bijtelling in 2019 !

Vanaf volgend jaar gaat de zakelijke bijtelling voor elektrische auto’s omhoog. In 2020 betaalt u 8% in plaats van 4% bijtelling. Toch is er nog een manier om te profiteren van de lage 4 procent bijtelling. Cas Lamens heeft voor u een aantal auto’s die nog in 2019 leverbaar zijn. Daarmee kunt u voorkomen dat u onnodig extra bijtelling voor uw leaseauto / zakelijke auto gaat betalen!

Lees verder
24 09

Plan uw wissel op tijd

Berkel 24-09-2019

Voorkom ongelukken en rijd bij nat en koud weer altijd op winterbanden. Dankzij het speciale profiel en de rubbersamenstelling van winterbanden heeft u meer grip op de weg staat u een stuk sneller stil. Het rijden op winterbanden is sterk aanbevolen bij temperaturen onder de 7°C. Wij adviseren daarom om in de maanden oktober t/m maart te kiezen voor winterbanden.

Winterbanden op nat wegdek: onder de 7° C is de remafstand met winterbanden korter. Bij een snelheid van 100 km/u staat u bijna 4 meter eerder stil*.

De voordelen van winterbanden
Kortere remweg en minder kans op ongelukken onder de 7°C
Betere wegligging dankzij zachtere rubbersamenstelling
Meer grip op de weg dankzij lamellen in het profiel
Meer veiligheid voor u, uw passagiers en mede-weggebruikers
U spaart uw zomerbanden: deze gaan langer mee
Winterbanden: veilig op weg bij regen en sneeuw

Winterbanden in veel landen verplicht
In steeds meer Europese landen zijn winterbanden bij winters weer verplicht. Rijdt u niet met winterbanden waar een verplichting geldt? Dan riskeert u een flinke boete. In Nederland zijn winterbanden niet verplicht, maar worden ze onder de 7°C graden wel sterk aanbevolen.

Afspraak maken bandenwissel

Heeft u al winterbanden? Maak online een afspraak voor een bandenwissel. In een uur voorzien we uw auto van uw of nieuwe banden. Als u de drukte voor wilt zijn, kunt u het beste een afspraak inplannen vóór oktober. U kunt uw zomerbanden bij ons opslaan, altijd verzekerd tegen brand en diefstal. En heeft uw auto een onderhoudsbeurt of APK-keuring nodig? Dan kunnen we deze combineren met uw bandenwissel.
Maak een afspraak voor een bandenwissel


https://www.caslamens.nl/werkplaats-afspraak

of bel gewoon even 010-5112399

Lees verder
10 09

Nieuwe Nissan Navara legt lat nog hoger in pick-upsegment

Stoerder, slimmer en efficiënter

Nieuwe Nissan Navara legt lat nog hoger in pick-upsegment


•Efficiënte twinturbomotor – gekoppeld aan geheel nieuwe handgeschakelde zesbak – voldoet aan emissienorm Euro 6D-temp
•Meer laadvermogen dankzij verbeterde wielophanging
•Nieuwe technologie aan boord en in apps via NissanConnect-infotainment
•Nieuwe Navara Pick-Up per direct te koop

Berkel 10-september 2019 – De vernieuwde Nissan Navara is voorzien van verder verbeterde techniek en technologie waarmee hij toonaangevend is in zijn klasse. De Navara rijdt soepeler dan ooit dankzij de verbeterde wielophanging, die zorgt voor meer rijcomfort en een betere wegligging. Bovendien is de Navara met zijn efficiëntere dieselmotor ook zuiniger en schoner en is het laadvermogen toegenomen. En de intelligente Trailer Sway Assist-technologie beperkt het slingeren van een aanhanger. Nissan levert de nieuwe Navara met 5 jaar/160.000 kilometer garantie. Bestellen kan per direct.

‘De nieuwe generatie van de Navara profiteert van de tachtig jaar ervaring die Nissan heeft met de ontwikkeling en productie van robuuste en praktische pick-ups’, zegt Paolo D’Ettore, LCV Business Unit Director van Nissan. ‘Met zijn ongekende capaciteiten in het terrein en zijn onderscheiden techniek verstevigt de Navara zijn toonaangevende positie als topmodel van Nissans gamma van lichte bedrijfsauto’s.’

Efficiëntere dieselmotoren

De vernieuwde Nissan Navara laat met zijn efficiëntere 2,3-liter dieselmotor een verbruik noteren van 6,9 l/100 km (gecombineerde cyclus, teruggerekend naar NEDC) en een CO2-emissie vanaf 182 g/km. De 2,3-liter twinturbomotor is er met vermogens van 120 en 140 kW. De basismotor heeft ook 22 Nm meer trekkracht – nu 425 Nm – dankzij de montage van twee turbo’s in plaats van één. De druk van de brandstof-inspuiting is verhoogd van 2.000 naar 2.200 bar dankzij de toepassing van een nieuwe pomp, die voor meer precisie en efficiency zorgt. Het koelsysteem is verbeterd en het nieuwe uitlaatsysteem omvat ook een Diesel Partikel Filter (DPF) en Selective Catalytic Reduction-techniek (SCR) voor minder NOx-emissie.

Nieuwe zesversnellingsbak

De geheel nieuwe zesversnellingsbak is in Europa geproduceerd en wordt wereldwijd door Nissan toegepast. De transmissie schakelt beduidend gemakkelijker en soepeler en kent minder trillingen dankzij de bediening via kabels, de kortere versnellingshendel en de verbeterde synchronisatie. De nieuwe transmissie heeft nu een conventioneel schakelpatroon, met de achteruitversnelling naast de eerste versnelling en nieuwe overbrengingsverhoudingen voor een lager verbruik en minder geluid op de snelweg. Ook de zeventrapsautomaat is verbeterd, voor meer comfort en snellere reacties.

5-link achterwielophanging

De vernieuwde Navara is uitgerust met de tweede generatie van de 5-link achterwielophanging. Dat is een grote vooruitgang ten opzichte van de bladveren die in pick-ups van concurrerende merken zijn gemonteerd. Daardoor biedt de Navara meer comfort en controle zonder dat zijn prestaties in het terrein eronder lijden. Nissan was de eerste autofabrikant die de 5-linkachterwielophanging monteerde in een 1-tons pick-up – dat was in 2015 in de Navara Double Cab – en de autofabrikant monteert hem nu ook in de Navara King Cab – uniek voor dit soort pick-up.

Meer laadvermogen

Daardoor biedt de Navara meer comfort en een beter rijgedrag zonder dat dat ten koste gaat van het laadvermogen. Het laadvermogen van de King Cab neemt, afhankelijk van de specificaties, met 55 tot 95 kg toe ten opzichte van het uitgaande model. Het laadvermogen van de nieuwe Navara bedraagt nu 1.165 kg en het maximaal toelaatbare totaalgewicht ligt op 3.200 kg. Het laadvermogen van de Double Cab neemt toe met 54 tot 114 kg (afhankelijk van specificatie), waarmee het laadvermogen komt te liggen op 1.115 tot 1.180 kg met een toelaatbaar totaalgewicht van 3.250 kg.

Remschijven voor én achter

Door aanpassingen aan de voorwielophanging is de besturing vooral bij lage snelheden lichter en prettiger. De bodemvrijheid is bij de achterwielen met 25 mm toegenomen en samen met de tweetraps schroefveren geeft dat de Navara een stoerdere uitstraling.

De remschijven voor zijn in diameter toegenomen van 296 naar 320 mm. Achter zijn nu eveneens schijven gemonteerd, met een diameter van 308 mm, in plaats van de trommels van het voorgaande model. Daardoor is niet alleen de remweg korter, maar is het gevoel in het pedaal beter. Bovendien zijn de remmen beter bestand tegen fading, maken ze minder geluid en is het remvermogen gemakkelijker maximaal te benutten met 40 procent minder pedaalkracht.

Intelligent Trailer Sway Assist

Een andere belangrijke nieuwe voorziening is Intelligent Trailer Sway Assist. Dit nieuwe systeem anticipeert op het slingeren van de aanhanger op basis van de bewegingen van de Navara om zijn verticale as. Het voert minuscule correcties uit door wielen individueel af te remmen en het koppel subtiel te reduceren om de combinatie weer onder controle van de bestuurder te brengen. Intelligent Emergency Braking, Hill Start Assist, Hill Descent Control en Intelligent Around View Monitor behoren opnieuw tot de standaarduitrusting, wat de status van de Navara bevestigt als een veelzijdige pick-up die is voorzien van de nieuwste technologie.

Alliance In-Vehilce Connectivity

In het interieur krijgt de relatie van de auto en zijn bestuurder een nieuwe dimensie met het nieuwe NissanConnect met Alliance In-Vehicle Connectivity (A-IVC). Het NissanConnect-infotainmentsysteem is zowel qua hardware als software ingrijpend vernieuwd zodat klanten hun smartphone kunnen koppelen aan het nieuwe 8-inchscherm (voorheen 7-inch). Dat heeft een helderder beeld van hogere resolutie en werkt met multi-touch control voor snellere reacties. Berijders van de nieuwe Navara kunnen ook profiteren van de NissanConnect Services-app, die is voorzien van een telematica-besturingseenheid en een ingebouwde 4G-module waarmee gegevens kunnen worden gedeeld zonder aparte telefoonverbinding. Geïntegreerde TomTom Maps, dat ‘over-the-air’ wordt geüpdatet, biedt actuele navigatie met realtime verkeersinformatie, 3D-kaarten, weersinformatie, Google Satellite en Google Street View. Verder kan de bestuurder met de app op afstand de claxon en verlichting bedienen en de auto lokaliseren. Het nieuwe systeem is compatible met Apple CarPlay en Android Auto en biedt de naadloze connectiviteit die consumenten verwachten.

Stoer en modern

De nieuwe Navara brengt de stoere, moderne vormgeving waarom de pick-up bekendstaat, naar een hoger niveau. Letterlijk met de verbeterde wielophanging waarmee de auto hoger staat, maar ook met de nieuw vormgegeven wielen voor alle uitvoeringen. Bovendien is de wielmaat voor de basisversies toegenomen van 16 naar 17 inch. De luxere versies zijn voorzien van gemoderniseerde led-koplampen met een glanzend zwarte in plaats van een verchroomde behuizing.

5 jaar/160.000 km garantie

Nissan levert de nieuwe Navara standaard met vijf jaar of 160.000 kilometer garantie. Dit is inmiddels de twaalfde generatie van de Navara, die ook in talrijke speciale uitvoeringen is verschenen. Vanwege het succes van de laatste Navara N-Guard handhaaft Nissan deze versie ook in het gamma van de nieuwe generatie van de Navara. De Navara is wereldwijd in 109 landen te koop. Het model is ontwikkeld met de Europese klanten in gedachten en wordt geproduceerd in de NMISA-fabriek in Barcelona.

Lees verder
27 08

Nieuwe Nissan Juke, compacte SUV met stijl

De nieuwe Nissan Juke, ontworpen in Europa, heeft een unieke en succesvolle reis doorlopen door het samenbrengen van getalenteerde Nissan designers. Het originele Juke model kwam op de markt met een significante impact en verraste iedereen met zijn unieke design.

Nog voor de officiële onthulling begin september licht Nissan al een tipje van de sluier op. Zo heeft het nieuwe model Juke slanke coupélijnen, opvallende 19-inch wielen en een sportieve uitstraling die een nieuwe standaard zet in het compacte crossover-ontwerp. Inspiratie voor de nieuwe Juke is gebaseerd op de laatste technologieën en door het principe ‘fun to drive’. Vol met krachtige technologie is de Juke het derde Nissan model met ProPILOT-technologie, wat een belangrijk deel uitmaakt van de Nissan Intelligent Mobility visie. De nieuwe Juke is een stuk groter – met meer ruimte en comfort voor zowel bestuurder als passagier - zonder zijn wendbare rijstijl te verliezen.

Na het B-SUV segment te zijn gestart en voorop te hebben gelopen met het eerste model zal de nieuwe Nissan Juke binnenkort terug zijn met zijn unieke identiteit, nog meer karakter en een toonaangevend niveau van connectiviteit - die voldoet aan de veranderende behoefte van bestuurders. We staan op het punt een nog grotere persoonlijkheid en meer opwindende rijervaring te ontketenen die een groeiend aantal bestuurders zal aanspreken. Het blijft een plezier om te rijden!

Lees verder
29 05

Leegrijden tot de laatste druppel

Is dat verstandig? Nee, het is niet slim om de brandstoftank tot de laatste druppel leeg te rijden. In brandstof kan vuil en vettigheid zitten dat zich op de bodem van de tank verzamelt. Net als bij wijn zit er onder in de tank bezinksel van de brandstof, maar ook andere resten. Als het niet op tijd wordt bijgevuld, wordt dit residu opgeslurpt door de brandstofpomp en dat kan voor grote schade zorgen.

Lees verder
11 02

Nissan QASHQAI N-Motion met rijke uitrusting en opvallend design

• Nissan QASHQAI N-Motion met standaard extra’s als unieke lichtmetalen 19-inchwielen en zilverkleurige bumperbescherming, dakrails en spiegelkappen
• Nieuwe NissanConnect verbindt de bestuurder nog beter met zijn auto
• Nieuwe speciale uitvoering met designupgrades per direct te bestellen


Berkel 11 februari 2019 – De Nissan QASHQAI N-Motion is een nieuwe speciale uitvoering van Nissans succesvolle Crossover. Nissan heeft zowel het interieur als het exterieur van de QASHQAI N-Motion voorzien van unieke designelementen die de positie van de QASHQAI als ultieme Crossover verder versterken. De QASHQAI N-Motion is per direct te bestellen.

De Nissan QASHQAI N-Motion is gebaseerd op de uitvoering N-Connecta. Behalve van de toch al rijke standaarduitrusting is de N-Motion-uitvoering ook voorzien van zilverkleurige bumperbescherming voor en achter, bijpassende zilverkleurige spiegelkappen, dakrails en een panoramisch dak. Adaptieve led-verlichting en lichtmetalen 19-inchwielen maken de exclusieve uitstraling compleet.

Opvallende oranje stiksels
Het interieur van de QASHQAI N-Motion heeft dankzij nieuw ontworpen voorstoelen een premium makeover gehad. De stoelen zijn voorzien van exclusieve oranje inzetstukken op de zijwangen en dito stiksels over de gehele stoel. De opvallende stiksels komen terug in de kniekussens aan weerszijden van de middenconsole – bij de versnellingshendel – en in de binnenbekleding van de voorportieren en langs de bovenzijde van de bergruimte tussen de voorstoelen. De vier sportieve vloermatten, eveneens met oranje stiksel, maken het geheel af.

Voor extra bescherming van de bagageruimte is de Nissan QASHQAI N-Motion uitgerust met een mat die de gehele laadvloer bedekt.

Naadloze verbinding tussen auto en bestuurder
Standaard is de QASHQAI N-Motion voorzien van het nieuwe NissanConnect, het geavanceerde infotainmentsysteem van Nissan. De Nissan Intelligent Mobility-technologie zorgt voor een naadloze, intuïtieve verbinding tussen de bestuurder en zijn auto, wat de gebruikservaring van de bestuurder verder verbetert. Functies als stemherkenning, Find My Car, Over The Air map- en software-updates zijn standaard, net als een snelle zoekfunctie en Apple CarPlay en Android Auto.


Met de rijke standaarduitrusting biedt de Nissan QASHQAI N-Motion uitzonderlijk veel waarde tegen een scherpe prijs. De meerprijs ten opzichte van een N-Connecta uitvoering bedraagt slechts 1750 euro, terwijl het N-Motion pakket een waarde vertegenwoordigd van maar liefst 3.200 euro.

De Nissan QASHQAI N-Motion-uitvoering is leverbaar in combinatie met de 1.3 benzinemotor.

Lees verder
26 01

Nissan presenteert LEAF modeljaar 2019: met meer bereik, met meer connectiviteit

Berkel & Rodenrijs 26-01-2019

De nieuwe Nissan LEAF e+ 3.ZERO Edition met 62 kWh accu vanaf nu te bestellen bij Cas Lamens

Behalve een vernieuwd infotainmentsysteem biedt Nissan naast de bekende 40 kWh-batterij ook keuze uit een nieuwe 62 kWh-batterij met een 217 pk (160 kW) sterke elektromotor.

Deze nieuwe combinatie zorgt voor een bereik van 385 km (WLTP). De levering van de Nissan LEAF e+ 3.ZERO Edition start in de zomer van 2019 en is vanaf nu te bestellen bij Auto Sturm.

Prijs: €49.200,-.

https://www.caslamens.nl/nissan-leaf--e-62-kwh

Lees verder
14 12

Optimale transparantie en zekerheid voor klant

Verbeterde Electronic Vehicle Health Check biedt nog beter inzicht in onderhoudsstaat van uw auto


Berkel, 14- December 2018 – Nissan heeft de kosteloze Electronic Vehicle Health Check verbeterd. Daarmee krijgen klanten meer inzicht in de technische staat van hun auto en de verrichte werkzaamheden.

Elke Nissan-rijder heeft in het kader van de Nissan Customer Promise recht op een gratis voertuiginspectie als hij met zijn auto de Nissan-dealer bezoekt voor onderhoud of reparatie. Een gekwalificeerde Service Adviseur van de Nissan-dealer voert de inspectie in aanwezigheid van de klant uit via een speciale app op een tablet.

Het inspectieproces is verbeterd met een aantal nieuwe onderdelen die de ervaring van de klant verder verbeteren.

Een kentekenscan laat nu de volledige onderhoudshistorie van de auto zien, inclusief eerdere technische controles. Daardoor kan de Service Adviseur zien welk onderhoud eerder is aanbevolen en uitgevoerd. Ook kan de app direct een rapport opstellen en aan de klant e-mailen, inclusief een offerte voor benodigde werkzaamheden.

Met de Electronic Vehicle Health Check (EVHC) controleert de dealer de belangrijkste veiligheidsaspecten van elke Nissan, zoals de staat van de ruitenwisserbladen, de banden, de remmen, de verlichting en eventuele schades aan de carrosserie. Eventuele noodzakelijke werkzaamheden worden na goedkeuring van de klant uitgevoerd door getrainde Nissan-technici. Dat levert perfecte service op en biedt de klant de zekerheid dat zijn auto in orde is.

Jean-Christophe Mercier, Vice President After Sales van Nissan Europe, zegt: ‘Met het verbeteren van de EVHC voldoen wij aan de Nissan Customer Promise en bieden we onze klanten totale transparantie. Interne onderzoeken laten zien dat 87 procent van onze klanten meer inzicht wil hebben in de technische staat van zijn auto. Met de verbeterde EVHC spelen wij in op die behoefte door effectieve en efficiënte service te bieden.’

Nissan verbetert de EVHC-app continu en voegt in de toekomst steeds meer functies toe. Meer informatie over de Nissan Customer Promise is te vinden op www.nissan.nl/nissan-rijders/klantbelofte.html

Lees verder
30 04

LUCHTVERVUILING IN AUTO LIGT ZES KEER HOGER DAN BUITEN

In onze moderne samenleving zijn allergieën helaas sterk in de opmars. Hooikoorts is daarbij de meest voorkomende vorm. Recente studies tonen ook aan dat de rijvaardigheid en dus ook de veiligheid hierdoor sterk in het gedrang komen.

De nieuwe premium pollenfilter is voor de meeste mensen dan ook de perfecte oplossing. Niet minder dan 96% van alle allergenen wordt immers door de premium pollenfilter uit de wagen gefilterd.

Ter kennismaking bieden wij nu deze premium pollenfilter voor een zeer scherpe prijs. Kom dus snel naar ons toe en zorg dat u deze filter in uw auto heeft voordat het seizoen gaat beginnen!

Het team van Cas Lamens staat klaar voor u !

Lees verder
11 04

Bij Cas Lamens altijd duidelijke prijzen

ACM wil duidelijkere advertenties voor occasions

Advertenties voor tweedehands auto's moeten duidelijker worden gemaakt. De genoemde prijs moet het bedrag zijn waarvoor een koper de auto mee kan nemen.


De Autoriteit Consument & Markt (ACM) wil dat alle advertenties uiterlijk half mei zijn aangepast.

Nu is het vaak niet duidelijk of er nog onvermijdbare bijkomende kosten worden gerekend, zoals kosten voor het rijklaar maken van de auto. Bovendien wordt bij extra kostenposten niet vermeld of ze optioneel zijn

Ook wordt de de duur van de garantie vaak niet vermeld. Bovendien wordt er veel geadverteerd met een prijs zonder garantie. De ACM benadrukt dat de wettelijke garantie altijd geldt.

Na de deadline half mei gaat de ACM controleren of de advertenties zijn aangepast. Als dat niet is gebeurd, dan kan de toezichthouder boetes opleggen.

Wij hebben geen onduidelijke regels gewoon incl beurt & APK 12 maanden BOVAG garantiie. En bij een Nissan ook altijd indien nodig een nieuwe Navigatie update erbij !

Lees verder

Onze belofte

Als klant van Cas Lamens heeft u altijd de aangename zekerheid dat er een professionele organisatie achter u en uw auto staat. We bieden u een compleet pakket dienstverlening zodat u altijd en overal zorgeloos kunt rijden.

Meer service

Plan uw afspraak

Via onze online plan module, kunt u direct een afspraak maken voor onderhoud of reparatie. Maakt u liever telefonisch een afspraak? Dat kan natuurlijk, belt u dan met ons via telefoonnummer 010 511 23 99

Maak een afspraak
Afbeelding 1 2304
Afbeelding 2 2304
Afbeelding 3 2304