Cas Lamens  Innovation that excites

Zeer efficiënte 1,0-liter benzinemotor voor Nissan Micra

Nieuwe basismotor met uitstekende balans tussen prestaties en verbruik

  • Nieuwe efficiënte basismotor van 52 kW (71 pk) nu beschikbaar
  • Naar verwachting goed voor 20% van de totale Nissan Micra verkopen
  • Introductie line-up van drie motorversies nu compleet
  • Nieuwe Micra met expressief design, hartverwarmend interieur en vertrouwenwekkend rijgedrag

Berkel 29 mei 2017 – De 1.0-versie van de nieuwe Nissan Micra staat nu bij de dealers. Die heeft een zeer efficiënte krachtbron van 52 kW (71 pk). Het is de instapversie in de motorenline-up, die daarmee nu uit drie varianten bestaat. De 1.0-versie zal naar verwachting goed zijn voor zo’n 10% van de totale verkopen van de Micra.

De atmosferische driecilinder 1,0-liter benzinemotor biedt een uitstekende balans tussen prestaties en brandstofkosten. Hij is gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Met deze zeer efficiënte motor is met de Micra een gemiddeld verbruik van 4,6 l/100 km mogelijk en een CO2-emissie van 103 g/km, zowel met 15- als 16-inch wielen.

De nieuwe 1,0-liter krachtbron vult de line-up aan. Die omvat verder een 0,9-liter driecilinder turbobenzinemotor van 66 kW (90 pk) en een 1,5-liter viercilinder dieselmotor van 66 kW (90 pk). Beide motoren zijn sinds de marktintroductie van de Micra eerder dit jaar al beschikbaar.

De nieuwe Micra is wel beschouwd revolutionair. Hij is radicaal anders dan de voorgaande modelgeneraties, waarvan de eerste debuteerde in Europa in 1983. De nieuwe Micra is langer, breder en lager dan ooit tevoren. Voor design en constructie waren eisen en voorkeuren van Europese autorijders leidend. Daardoor heeft deze hatchback nu een atletisch, expressief en voor Micra-begrippen zelfs gedurfd uiterlijk. Dat geldt eveneens voor het interieur, waar kwalitatief hoogwaardige en zacht aanvoelende materialen de dienst uitmaken.

De geheel nieuwe Micra is ook technisch toonaangevend, met een serie features die nieuw zijn binnen zijn marktsegment. Dat is onder meer Intelligent Lane Intervention, een veiligheidssysteem dat de Micra indien nodig terugstuurt binnen de lijnen van de rijstrook. Ook uniek is het BOSE Personal audiosysteem, met speakers in de hoofdsteunen voor een 360° geluidsbeleving. Verder is een zeer grote range aan opties en stijlvolle en tijdloze kleuren beschikbaar om de Micra te personaliseren.

De Micra biedt volop rijplezier met dynamische prestaties en een prima balans tussen stuurscherpte, speelsheid en vertrouwen voor een zelfverzekerde en voorspelbare wegligging.

https://youtu.be/ef6rDlRQtio

Onze belofte

Als klant van Cas Lamens heeft u altijd de aangename zekerheid dat er een professionele organisatie achter u en uw auto staat. We bieden u een compleet pakket dienstverlening zodat u altijd en overal zorgeloos kunt rijden.

Meer service

Plan uw afspraak

Via onze online plan module, kunt u direct een afspraak maken voor onderhoud of reparatie. Maakt u liever telefonisch een afspraak? Dat kan natuurlijk, belt u dan met ons via telefoonnummer 010 511 23 99

Maak een afspraak
Afbeelding 1 2304
Afbeelding 2 2304
Afbeelding 3 2304