Cas Lamens  Innovation that excites

Nieuwe Nissan Navara legt lat nog hoger in pick-upsegment

Stoerder, slimmer en efficiënter

Nieuwe Nissan Navara legt lat nog hoger in pick-upsegment


•Efficiënte twinturbomotor – gekoppeld aan geheel nieuwe handgeschakelde zesbak – voldoet aan emissienorm Euro 6D-temp
•Meer laadvermogen dankzij verbeterde wielophanging
•Nieuwe technologie aan boord en in apps via NissanConnect-infotainment
•Nieuwe Navara Pick-Up per direct te koop

Berkel 10-september 2019 – De vernieuwde Nissan Navara is voorzien van verder verbeterde techniek en technologie waarmee hij toonaangevend is in zijn klasse. De Navara rijdt soepeler dan ooit dankzij de verbeterde wielophanging, die zorgt voor meer rijcomfort en een betere wegligging. Bovendien is de Navara met zijn efficiëntere dieselmotor ook zuiniger en schoner en is het laadvermogen toegenomen. En de intelligente Trailer Sway Assist-technologie beperkt het slingeren van een aanhanger. Nissan levert de nieuwe Navara met 5 jaar/160.000 kilometer garantie. Bestellen kan per direct.

‘De nieuwe generatie van de Navara profiteert van de tachtig jaar ervaring die Nissan heeft met de ontwikkeling en productie van robuuste en praktische pick-ups’, zegt Paolo D’Ettore, LCV Business Unit Director van Nissan. ‘Met zijn ongekende capaciteiten in het terrein en zijn onderscheiden techniek verstevigt de Navara zijn toonaangevende positie als topmodel van Nissans gamma van lichte bedrijfsauto’s.’

Efficiëntere dieselmotoren

De vernieuwde Nissan Navara laat met zijn efficiëntere 2,3-liter dieselmotor een verbruik noteren van 6,9 l/100 km (gecombineerde cyclus, teruggerekend naar NEDC) en een CO2-emissie vanaf 182 g/km. De 2,3-liter twinturbomotor is er met vermogens van 120 en 140 kW. De basismotor heeft ook 22 Nm meer trekkracht – nu 425 Nm – dankzij de montage van twee turbo’s in plaats van één. De druk van de brandstof-inspuiting is verhoogd van 2.000 naar 2.200 bar dankzij de toepassing van een nieuwe pomp, die voor meer precisie en efficiency zorgt. Het koelsysteem is verbeterd en het nieuwe uitlaatsysteem omvat ook een Diesel Partikel Filter (DPF) en Selective Catalytic Reduction-techniek (SCR) voor minder NOx-emissie.

Nieuwe zesversnellingsbak

De geheel nieuwe zesversnellingsbak is in Europa geproduceerd en wordt wereldwijd door Nissan toegepast. De transmissie schakelt beduidend gemakkelijker en soepeler en kent minder trillingen dankzij de bediening via kabels, de kortere versnellingshendel en de verbeterde synchronisatie. De nieuwe transmissie heeft nu een conventioneel schakelpatroon, met de achteruitversnelling naast de eerste versnelling en nieuwe overbrengingsverhoudingen voor een lager verbruik en minder geluid op de snelweg. Ook de zeventrapsautomaat is verbeterd, voor meer comfort en snellere reacties.

5-link achterwielophanging

De vernieuwde Navara is uitgerust met de tweede generatie van de 5-link achterwielophanging. Dat is een grote vooruitgang ten opzichte van de bladveren die in pick-ups van concurrerende merken zijn gemonteerd. Daardoor biedt de Navara meer comfort en controle zonder dat zijn prestaties in het terrein eronder lijden. Nissan was de eerste autofabrikant die de 5-linkachterwielophanging monteerde in een 1-tons pick-up – dat was in 2015 in de Navara Double Cab – en de autofabrikant monteert hem nu ook in de Navara King Cab – uniek voor dit soort pick-up.

Meer laadvermogen

Daardoor biedt de Navara meer comfort en een beter rijgedrag zonder dat dat ten koste gaat van het laadvermogen. Het laadvermogen van de King Cab neemt, afhankelijk van de specificaties, met 55 tot 95 kg toe ten opzichte van het uitgaande model. Het laadvermogen van de nieuwe Navara bedraagt nu 1.165 kg en het maximaal toelaatbare totaalgewicht ligt op 3.200 kg. Het laadvermogen van de Double Cab neemt toe met 54 tot 114 kg (afhankelijk van specificatie), waarmee het laadvermogen komt te liggen op 1.115 tot 1.180 kg met een toelaatbaar totaalgewicht van 3.250 kg.

Remschijven voor én achter

Door aanpassingen aan de voorwielophanging is de besturing vooral bij lage snelheden lichter en prettiger. De bodemvrijheid is bij de achterwielen met 25 mm toegenomen en samen met de tweetraps schroefveren geeft dat de Navara een stoerdere uitstraling.

De remschijven voor zijn in diameter toegenomen van 296 naar 320 mm. Achter zijn nu eveneens schijven gemonteerd, met een diameter van 308 mm, in plaats van de trommels van het voorgaande model. Daardoor is niet alleen de remweg korter, maar is het gevoel in het pedaal beter. Bovendien zijn de remmen beter bestand tegen fading, maken ze minder geluid en is het remvermogen gemakkelijker maximaal te benutten met 40 procent minder pedaalkracht.

Intelligent Trailer Sway Assist

Een andere belangrijke nieuwe voorziening is Intelligent Trailer Sway Assist. Dit nieuwe systeem anticipeert op het slingeren van de aanhanger op basis van de bewegingen van de Navara om zijn verticale as. Het voert minuscule correcties uit door wielen individueel af te remmen en het koppel subtiel te reduceren om de combinatie weer onder controle van de bestuurder te brengen. Intelligent Emergency Braking, Hill Start Assist, Hill Descent Control en Intelligent Around View Monitor behoren opnieuw tot de standaarduitrusting, wat de status van de Navara bevestigt als een veelzijdige pick-up die is voorzien van de nieuwste technologie.

Alliance In-Vehilce Connectivity

In het interieur krijgt de relatie van de auto en zijn bestuurder een nieuwe dimensie met het nieuwe NissanConnect met Alliance In-Vehicle Connectivity (A-IVC). Het NissanConnect-infotainmentsysteem is zowel qua hardware als software ingrijpend vernieuwd zodat klanten hun smartphone kunnen koppelen aan het nieuwe 8-inchscherm (voorheen 7-inch). Dat heeft een helderder beeld van hogere resolutie en werkt met multi-touch control voor snellere reacties. Berijders van de nieuwe Navara kunnen ook profiteren van de NissanConnect Services-app, die is voorzien van een telematica-besturingseenheid en een ingebouwde 4G-module waarmee gegevens kunnen worden gedeeld zonder aparte telefoonverbinding. Geïntegreerde TomTom Maps, dat ‘over-the-air’ wordt geüpdatet, biedt actuele navigatie met realtime verkeersinformatie, 3D-kaarten, weersinformatie, Google Satellite en Google Street View. Verder kan de bestuurder met de app op afstand de claxon en verlichting bedienen en de auto lokaliseren. Het nieuwe systeem is compatible met Apple CarPlay en Android Auto en biedt de naadloze connectiviteit die consumenten verwachten.

Stoer en modern

De nieuwe Navara brengt de stoere, moderne vormgeving waarom de pick-up bekendstaat, naar een hoger niveau. Letterlijk met de verbeterde wielophanging waarmee de auto hoger staat, maar ook met de nieuw vormgegeven wielen voor alle uitvoeringen. Bovendien is de wielmaat voor de basisversies toegenomen van 16 naar 17 inch. De luxere versies zijn voorzien van gemoderniseerde led-koplampen met een glanzend zwarte in plaats van een verchroomde behuizing.

5 jaar/160.000 km garantie

Nissan levert de nieuwe Navara standaard met vijf jaar of 160.000 kilometer garantie. Dit is inmiddels de twaalfde generatie van de Navara, die ook in talrijke speciale uitvoeringen is verschenen. Vanwege het succes van de laatste Navara N-Guard handhaaft Nissan deze versie ook in het gamma van de nieuwe generatie van de Navara. De Navara is wereldwijd in 109 landen te koop. Het model is ontwikkeld met de Europese klanten in gedachten en wordt geproduceerd in de NMISA-fabriek in Barcelona.

Onze belofte

Als klant van Cas Lamens heeft u altijd de aangename zekerheid dat er een professionele organisatie achter u en uw auto staat. We bieden u een compleet pakket dienstverlening zodat u altijd en overal zorgeloos kunt rijden.

Meer service

Plan uw afspraak

Via onze online plan module, kunt u direct een afspraak maken voor onderhoud of reparatie. Maakt u liever telefonisch een afspraak? Dat kan natuurlijk, belt u dan met ons via telefoonnummer 010 511 23 99

Maak een afspraak
Afbeelding 1 2304
Afbeelding 2 2304
Afbeelding 3 2304